GTH

Slavnostní znovuotevření ČSÚ

17.01.2024

Dne 11.1. 2024 proběhlo na ČSÚ (Českém statistickém úřadu) setkání s politickou delegací ku příležitosti „znovuotevření“ budovy ústředí ČSÚ. Společnost GTH měla možnost se na této akci podílet jakožto provozovatel stravovacích služeb. Součástí slavnostního zakončení byla prohlídka prostorů ČSÚ, slavnostní proslov, přípitek a samozřejmě raut, který byl našimi kuchaři pečlivě přichystán.

 

Součástí slavnostního rautu byly welcome drinky pro 70 osob, plněné mini croissanty, obložené mísy s francouzskými sýry a uzeninami, sýrové roládky se sušenými rajčaty, uzený losos, hovězí roastbeef či filírované kachní prsíčko. Speciálně pro vegany kuchyně připravila zeleninové špízky a ovocné a zeleninové mísy. Jako přílohu si mohli hosté nabídnout z variací pečiva, pečené grenaille či pečené zeleniny. Jako moučníky nechyběly minidezerty.

 


Rekonstrukce objektu ČSU probíhala od konce roku 2022 za plného provozu úřadu. Hlavním cílem rozsáhlé rekonstrukce byla modernizace, snížení energetické náročnosti budovy a zvýšení komfortu zaměstnanců. Nejvíce markantní změnou na první pohled bylo nové opláštění budovy, dvoje automaticky ovládané dvojkřídlé posuvné dveře a 426 kusů fotovoltaických panelů na střeše. Dále proběhla výměna oken, osvětlení, vzduchotechniky a další úpravy vedoucí k lepší tepelné cirkulaci, efektivnějšímu hospodaření s energiemi a snížení provozních nákladů.


Náš stravovací provoz nebyl rekonstrukcí výrazně omezen. Po slavnostním zakončení tohoto stavebního martyria obdržely paní Iveta Bauerová, manažerka provozu na ČSÚ, děkovný dopis, adresovaný přímo jí a jejím spolupracovníkům, včetně oblastního manažera GTH Martina Zlatohlávka a provozního ředitele skupiny, Tomáše Beneše.  Zdůrazněna byla kvalita občerstvení, prezentace i obsluha v průběhu celé akce. Dle slov Marka Rojíčka, předsedy ČSÚ, společnost GTH výrazně přispěla k úspěšnému a důstojnému a slavnostnímu ukončení této náročné rekonstrukce. Kuchařům i dalším spolupracovníkům, kteří se na slavnostním zakončení rekonstrukce podíleli, moc děkujeme.